Traupio bibliotekos skaitytojai ragavo „Leguminą iš aguonų“

Gruodžio 10-ąją, tradicinės Knygos šventės metu, Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių biblioteka pakvietė visas rajono bibliotekas prisijungti prie kulinarinio paveldo akcijos pagal Liudvikos Didžiulienės-Žmonos receptų knygą „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“.
Traupio bibliotekoje buvo kepamas ir ragaujamas saldusis patiekalas: legumina iš aguonų. Receptas nereikalavo įmantrių ingredientų ir ruošimo subtilybių, tad pagaminti pavyko puikiai. Legumina vaišinosi bibliotekos lankytojai, o pradinių klasių mokinukai buvo pakviesti prie arbatos puodelio ragauti kulinarinio paveldo patiekalo ir pasiklausyti bibliotekininkės pasakojimo apie Liudviką Didžiulienę-Žmoną. Visi ragautojai gyrė, kad skanu, pageidavo recepto ir džiaugėsi, kad šis aguoninis pyragas puikiai tiks švenčių stalui.
O receptas nesudėtingas:
Stiklinę aguonų apšutinti verdančiu vandeniu, išspaudus sutrinti su keliais karčiais
migdolais; pridėti šešis trynius, du šaukštus smulkaus cukraus ir viską trinti; ant galo
dėti tris šaukštus bulbinių miltų ir putas, išmaišius dėti pusbliudin ir kišti pečiun.


Traupio bibliotekos informacija